אל תסתכל במטבח אלא במה שיש בחוץ

מטבח חוץ שיהפוך את החצר שלך

ל"חצר של מיליון כוכבים" 

עם מטבח חוץ מעוצב בתוך 30 יום שיגרום לכל אורח להגיד "וואו" עוד לפני שטעם מנה אחת!

מיהם הישראלים שבכל פעם שהם מארחים זוכים לקריאות התפעלות וצריכים לענות שוב ושוב על השאלה "מאיפה המטבח?" ו"השיש הזה אמיתי?", בזמן שחברים שלהם מסתפקים בעוד גריל גז עייף ומשעמם?   

מעוניין להפוך את החצר שלך להפתעה הגדולה של הבית שהאורחים לא יפסיקו לדבר עליה?

אז איך אפשר לארח חברים ל"על האש" באופן שבו הם לא יפסיקו לדבר על החצר שלך?

מאת: מאור ארג'י 
מנכ"ל אל קינצ'ו , מטבחי חוץ יוקרתיים

"מאז שהתקנתי את המטבח בחצר, תמיד השאלה הראשונה או השנייה שכל חבר שואל אותי, היא 'וואו' מאיפה המטבח?' "זה מתחיל בכך שבמבט ראשון הם רואים את השיש עם הדפנות האלכסוניות שמקנה לו מראה חדשני ויוקרתי, עובר בכך שהם רואים את אגנית הבירה שבה הבקבוקים כבר מחכים להם בתוך הקרח, ולקינוח תאורת הלד הנסתרת כבר גורמת להם לשכוח שיש גם אוכל על השולחן.."

את הדברים האלו אמר לי לירן (46) מכוכב יאיר, שמאז שהוא התקין את מטבח החוץ בחצר שלו, לא מפסיק לקצור מחמאות.

הבעיה הגדולה: אפקט "החצר האחורית" – החצר נראית בנאלית כמו החצרות של כולם – ערבוביה של רהיטי גן ומנגל שלא קשורים אחד לשני

שמשיה שמונחת לצד פופים זולים ולידם גריל גז סופר-משוכלל ואזור אחסון מאולתר. זה מה שקורה כשרובנו רצים בכל פעם אחרי הטרנד התורן, וקונים את המכשירים הגדולים ביותר והמשוכללים ביותר, בלי לבדוק שהם בכלל מתאימים לצרכים שלנו. התוצאה היא שהם הופכים ל"פילים לבנים" שמונחים בחצר בלי שימוש – ובעיקר אין ביניהם שום קשר ושום קו עיצובי אחיד. החצר הופכת לסוג של קרקס שבנוי טלאי על טלאי, ובעצם סוג של "תאונה עיצובית" שהופכת את החצר שלנו במילה אחת – למשעממת. 

המארח הופך "לגריל-מן" – סוג של מלצר שמתרוצץ בין המנגל לאורחים ולרגע לא נח ובעצם הוא לא חלק מהאירוע

כל פעם מחדש זה קורה: כשאתה מארח חברים אתה הופך לסוג של משרת שמתרוצץ בין עמדת הגריל שבה אתה עומד עם הגב לאורחים, לבין המטבח שנמצא בתוך הבית שאליו אתה הולך הלוך ושוב כדי לקחת כלים ולשטוף אותם, להביא שתיה מהמקרר – ועושה עשרות פעמים את הדרך שבין פנים הבית והחצר. בדרך אתה מפספס את כל חווית האירוח, ובכלל לא זוכה לדבר עם האורחים שכל כך טרחת לכבודם

"אבל קניתי גריל סופר מפואר, מה כבר אני יכול לעשות כדי שהחצר שלי לא תיראה כמו של כולם?"

אם הבעיה היא שלכולם יש גריל מפואר, הפתרון הוא לחשוב מחוץ לכורסא.

אני גאה להציג בפניכם את

שיטת "חצר של מיליון כוכבים"

שבעזרת מטבח חוץ תהפוך את החצר שלכם לכזו שהאורחים לא יפסיקו לדבר עליה.

שיטת "חצר של מיליון כוכבים" מורכבת מ-5 שלבים:

"כותבים את המתכון":

תחקור של צרכי הלקוח: עורכים תחקיר מעמיק של צרכי הלקוח – כמה פעמים הוא עושה על האש בחודש/בשבוע? כמה אנשים הוא מארח בכל פעם בממוצע? כמה נפשות גרים בבית? איפה אזור האירוח בבית כיום? בחוץ? בכניסה לבית? ליד הבריכה? איזה אזורים חשופים לשמש? ובהתאם לכך מחליטים על המבטח המתאים לו. 

 

"אוכלים עם העינים":

מחליטים יחד מהו המיקום האידיאלי למטבח (אם לא נקבע כזה מראש) ומתחילים יחד עם הלקוח לבנות את המטבח המעוצב בתוכנת הדמיות. 

התבלין האיטלקי הסודי":

מוסיפים לקערה את התבלין שגורם לכל אורח להגיד "וואו" עוד לפני שטעם את האוכל: עיצוב איטלקי מודרני בקווים נקיים, בשילוב פריטים מיוחדים (למשל עיצוב בקווים אלכסוניים ובגווני שחור) הגורמים למטבח להפוך לתכשיט האמיתי בבית.

"על האש":

מתקינים ומודדים מגיעים למקום, מודדים את השטח ומכינים בהתאם תכנית תשתיות של חשמל, אינסטלציה וגז למטבח שתוכנן.

ההזמנה שלכם מוכנה:

מזל טוב! המטבח יורד לייצור ותוך  כ-30 ימי עבודה אתם יכולים כבר להרים "לחיים" עם החברים במטבח החדש.

אבל למה שתקשיב דווקא לנו בעצם?

נעים מאוד, אני מאור ארג'י מנכ"ל ומייסד חברת מטבחי החוץ אל קינצ'ו. עבדתי בענף מטבחי הפנים במשך כ13 שנים, שם התחלתי את דרכי בייצור מטבחים, והמשכתי בעיצוב, תכנון טכני פיתוח ועוד. ענף מטבחי הפנים בארץ ובאיטליה ידוע כענף עם עיצוב ורמת גימור גבוהה, ולעומתו מטבחי החוץ נשארו מעט מאחור, עם עיצובים משעממים וחדשנות באקססוריז בלבד. לכן החלטתי לקחת את כל הידע שצברתי במטבחי הפנים ולהטמיע אותו במטבחי החוץ. פיתחתי מוצר שיהיה עמיד לכל מזג אוויר, יותאם לצרכים האישיים של כל לקוח, והכי חשוב – לא יהיה עם עיצוב משעמם ושבלוני, ככה שאת קריאות "הוואו" של האורחים לא תשמעו רק בתוך הבית, אלא גם בחצר. 

לאחר 5 מודלים שונים שבניתי, פיתחתי בעזרת מהנדסים מהתחום גוף מטבח המיוצר בשיטה ייחודית של צלעות מרותכות אחת לשנייה, ויוצרות גוף מטבח חזק, עמיד, מעוצב ופרקטי. עליו אנחנו מוסיפים את שובר השוויון – משטח פורצלן במבחר גוונים ואקסססוריז שישאירו את האורחים בפה פעור. 

 

אז מה אני רוצה להציע לכם היום? 

עיצוב מטבח חוץ בשיטת "חצר של מיליון כוכבים" – שתבטיח שהאורחים שלכם לא יפסיקו לשאול אתכם "מאיפה המטבח".

מעוניין להפוך את החצר שלך להפתעה הגדולה של הבית שהאורחים לא יפסיקו לדבר עליה?

למי מתאימה שיטת "חצר של מיליון כוכבים"?

מי שנמאס לו מעוד "על האש" משעמם, ורוצה להרשים את אורחיו.

מי שלא רוצה להמשיך ולהיות מלצר שמתזז בכל אירוע בין המטבח לגריל ובקושי מצליח לדבר עם האורחים.

מי שרוצה עוד מטבח בבית, ככה שיהיה מטבח אחד שהוא הממלכה שלו ומטבח נוסף לבן/בת הזוג

מי שרוצה שכל אירוח יהפוך לחוויה שבה כולם נמצאים יחד במטבח, ולמעשה שותפים בהכנת האוכל.

מי שרוצה מטבח שעמיד לאקלים הישראלי ולא צריך לפרק אותו בחורף או לחשוש לעמידותו בקיץ.

מי שמחפש מטבח שקל במיוחד לנקות אותו

מי שמחפש מטבח עם עיצוב "שיוצא מהכורסא" בקווים נקיים וכולל אלמנטים מוסתרים רבים כמו אגנית בירה, התקן לפח, כיור אינטגרלי ועוד.

מה מקבלים במסגרת שיטת "חצר של מיליון כוכבים" ? 

רכיב #1 "גוף ההצלחה": גוף האלומיניום הייחודי של המטבחים שלנו

חשבתם פעם למה שלדת מטוסים עשויה אלומיניום? ומדוע החלונות, הגדרות והפרגולות בבית עשויים ממנו? התשובה היא כי מדובר בחומר העמיד והפרקטי ביותר, שלא דורש תחזוקה וניקיון גבוהים. גוף המטבח שלנו עשוי בשיטה ייחודית מאוד שכוללת צלעות מאלומיניום שמרותכות אחת לשניה בגוון שחור, ומקנות חוזק מקסימלי למטבח ולמשטח שיושב עליו. האלומיניום אינו מתחמצן, עמיד בפני מים, לא מחליד לעולם ולא דורש אחזקה (זו הסיבה שמטוסים מיוצרים ממנו).

רכיב #2 "שריר למעלות": חומר עמיד במיוחד לטמפרטורות הלוהטות של ישראל

"תגיד, החומר הזה עמיד?". את השאלה הזו אתם תשמעו מכמעט כל אורח שלכם, פשוט כי קשה להאמין שיש חומרים שמצליחים לנצח את האקלים הישראלי הלוהט בקלות כזו. אבל האמת היא שאנחנו מצליחים לנצח בנוק אאוט. הכירו את הדקטון. זהו המשטח שאותו אנו שמים על האלומיניום. מדובר במשטח אולטרא קומפקטי מבית קוסנטינו, תאגיד שיש ספרדי הכי גדול בעולם. החומר הזה עמיד בחום, קור מים, שמש ושריטות. וזה מה שהופך אותו למשטח האידיאלי ביותר לתנאים קיצוניים של האקלים הישראלי.

רכיב #3 "רווח נקי": חומר קל לניקוי ועמיד לשריטות

טכנולוגיית "הננו" המאפשרת העלמה של שריטות בעזרת "ספוג פלא" זכתה להצלחה עצומה בקרב הקהל הישראלי במטבחי הפנים. אבל דווקא בחוץ מתרחשים "קסמים" אפילו גדולים יותר. הדקטון הוא חומר מאוד קל לניקוי – אפשר לנקות אותו עם כל חומר שרוצים. והקסם הגדול? תנסו לשרוט אותו עם סכין והוא לא יישרט. למעשה אפילו אם ילד יבעט לעברו כדור הוא לא יינזק.

מטבחי חוץ יוקרתיים - אל קינצו

רכיב #4: "מחוץ לכורסא": העיצוב הייחודי שלנו

התבלין הסודי שלנו למטבח שלכם שיגרום לכל אורח להגיד וואו, הוא העיצוב הייחודי. מה זה אומר בפועל? 

הנה טעימה על קצה המזלג:

"צדדים מרחפים" (floating sides): ניתן לייצר את השיש בצורה שיראה כאילו הוא מרחף באוויר, על ידי שימוש בדפנות מיוחדות שאנחנו בונים ומקנות את האשליה האופטית הזו.

שילוב בין גוונים וצורות: למשל דגם מילאנו הייחודי – שילוב בין גווני אפור לשחור במודל סופר מיוחד של "חשיבה מחוץ לכורסה" שכוללת גם פסים ועיגולים מיוחדים.

אלכסון: הקצפת שגרום לקריאות ה"וואו" שתקבלו מהאורחים לזנק באופן אלכסוני – דפנות בצורה אלכסונית שמקפיצות את מטבח החוץ לרמת עיצוב איטלקית כמו במטבחי הפנים.

זה לא הכל, חכה ותראה את חבילת הבונוסים שתקבל:

בונוס #1 : "מסתורי היופי": ריהוט מוסתר (אינטגרלי) שמקפיץ את נראות המטבח

איך מתארים יופי? המושג הזה חמקמק ונסתר ממש כמו המוצרים האינטגרליים (הנסתרים) שמעניקים את "הגביע הקדוש" שאנחנו כל כך מחפשים: יופי אלגנטי ולא מתאמץ מדי. 

אז מה אפשר להסתיר? למשל את המקרר, את אגנית הבירה הפח, ואפילו כיורים שמיוצרים מפורצלן איכותי בטכנולוגיית WATERJET  – ניתן לסגור את הכיור עם מכסה פורצלן המגדיל את משטח העבודה ושומר על הכיור מהצטברות של לכלוך.

בונוס #2 : "שף ולמד": סדנאות בישול על ידי שפים מומחים

איך להפיק את המיטב מהטאבון שלכם? איך לאפות פיצה נפוליטנית אמיתית? ואיך להשתמש בצורה הטובה ביותר בגריל? שף מומחה ילמד אתכם את כל הסודות שלא העזתם לטעום בסדנאות ייעודיות ללקוחות שלנו.

בונוס לקונים: סדנאות בישול שבהם שפים מומחים מלמדים למשל איך להכין פיצה בטאבון ואיך להשתמש בצורה הטובה ביותר בכל המכשור.

לסיכום, הנה כל מה שאתה מקבל:

רכיב #1 "גוף ההצלחה": 

גוף האלומיניום הייחודי של המטבחים שלנו

רכיב #2 "שריר למעלות":

חומר עמיד במיוחד לטמפרטורות הלוהטות של ישראל

רכיב #3 "רווח נקי":

חומר קל לניקוי ועמיד לשריטות

רכיב #4 "מחוץ לכורסא":

העיצוב הייחודי שלנו

בונוסים  

בונוס #1 :"מסתורי היופי":

ריהוט מוסתר (אינטגרלי) שמקפיץ את נראות המטבח

בונוס #2 :"שף ולמד":

סדנאות בישול על ידי שפים מומחים

המשמעות: סוף סוף תוכל לארח חברים ולקבל מחמאות לא רק על הבשר, אלא גם לשמוע "וואו, מאיפה זה?" על החצר.

איך אנחנו יודעים את זה?

כי בכל פעם שהפעלנו את השיטה, היא הצליחה:

משפחת מילר 

לפני

אחרי

משפחת פרי

לפני

אחרי

משפחת לוי 

לפני

אחרי

משפחת משה

לפני

אחרי

מעוניין להפוך את החצר שלך להפתעה הגדולה של הבית שהאורחים לא יפסיקו לדבר עליה?

דילוג לתוכן